facebook-koveto-like-gyujtesAz a gond, hogy nagyon sokan, nagyon sokféleképpen próbálnak válaszolni, de a legtöbb esetben ILLEGÁLIS módokat javasolnak. Keress rá a Google-ben, és látni fogod, hogy az imént feltett kérdésre több mint két milliárd, ismétlem MILLIÁRD találat fog érkezni.

Szóval, tisztázzuk: hogy tudsz több követőt szerezni?

Néhány site-on vásárolhatsz like-okat – de megéri-e egyetlen valaki egy ezresért?

NEM – akárhonnan nézzük, nem!

Őszinte leszek, három évvel ezelőtt én is ugyanezt mondtam volna, és ezzel tönkretettem volna az oldalad. Sehol nem éri meg LIKE-ot vásárolni. Tönkreteszi az oldalt, mert nem elkötelezett rajongókat hoz, így minden egyes like alapvetően hamis facebook kapcsolatokból származik.

Térjünk végre rá arra, hogy mit is ajánlok a like-ok és a követők megsokszorozására!

OLYAN POSZTOKAT KELL KIRAKNOD, MELYEK INSPIRÁLJÁK A TÖBBI EMBERT ARRA, HOGY MEGOSSZÁK A TARTALMAIDAT.

Az emberek egyszerűen imádják megosztani egymással az őket érdeklő tartalmakat. És, ha a követőid megosztják az ismerőseikkel, akkor ők is megfogják az ő ismerőseikkel, sőt!, néhányan like-olni is fogják az oldalad.

Ez egy igazi nyerő helyzet, egy valódi győztes szituáció.

És ez a legkönnyebb módja annak, hogy like-okat és követőket szerezz.

A jelenlegi követőid megosztják a tartalmakat, az újak pedig pont ezért fogják kedvelni.

Mialatt épp ezt a cikket írtam, az egyik ismerősöm a figyelmembe ajánlott egy listát, melyen a megosztások növelésének tizennégy módja található. Meg is osztom Veled.

1, Mindig légy jelen!

Minimum heti öt poszt szükséges ahhoz, hogy a követőid szeme előtt maradj.

2, A jó időzítés fontos!

Természetesen ez attól függ, milyen területen vagy jelen az oldaladdal. Ha a rendszresen monitorozod az oldalad teljesítményét akkor, nagyon könnyedén megtalálhatod a legjobb időszakot. Ez nem varázslat, hanem tudomány. Ki lehet számolni, vagy kísérletezni, mikor a legaktívabbak a követőid.

3, Használj „szem mágnest”!

Vagyis olyan képeket, melyek magukra vonják a figyelmet, melyektől nem lehet elszakadni. Legyél változatos, használj fotókat videókat, sőt pusztán szöveges tartalmakat is tegyél közzé! Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy még mindig a képek a legtöbbet megosztott tartalmak a Facebookon – emiatt van, hogy jó néhány egyéb közösségi oldal csupán fotómegosztásokra is fel tudott épülni.

4, Légy rövid és lényegre törő!

A 100 – 150 karakterből álló posztok több mint hatvan százalékkal népszerűbbek azoknál, melyek ezeknél hosszabbak, és több, mint három sort tartalmaznak. Az én tanácsom az, hogy légy ennél is rövidebb. A nyolcvan karakterből álló posztok azok, melyeket még unalom nélkül végig lehet olvasni, így sokkal több embert érnek el, akik megosztják és like-olják őket.

5, Légy aktuális!

Ahhoz, hogy az oldaladon tudd a követőidet tartani, tudnod kell hogy mi is érdekli őket valójában.

6, Hallasd a saját hangod!

Az emberek azért követnek a Facebookon, mert tetszik nekik, amit csinálsz. A saját arculatod, hangod a legjobb reklám. Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki egyéni elképzelések és ötletek nélkül, unalmasan facebookozik.

hallasd-a-hangodat-a-facebook-on

7, Ösztönözz aktivitásra!

A posztjaidban tedd nyilvánvalóvá, hogy mit szeretnél. Írd ki bátran: Osszátok, Like-oljátok!

8, Légy kreatív!

Nincs olyan mód, mely ne lenne alkalmas arra, hogy bevond a követőidet az oldal tevékenységeibe. Szavaztass, kommenteltess, készíts felméréseket! A lényeg, hogy érezzék a magukénak!

A verseny az egyik legjobb módja annak, hogy követőket és like-okat szerezz. Ez is tudomány – vagyis meg lehet tanulni!

9, Reagálj,amilyen gyorsan csak tudsz!

Legyél naprakész, frissíts, reagálj, amilyen gyorsan csak lehet. Mindig jó ötlet megosztani, ha valami érdekeset találsz. De vigyázz! A megosztott tartalom ne legyen egy évnél korábbi!

10, Értéket közvetíts!

Mielőtt bármit is megosztanál a Facebookon, tedd fel a következő kérdést: Ez tényleg érdekli azokat, akik követik az oldalam? Ha nem találsz semmi érdemlegest, inkább ne is ossz meg semmit.

11, Szórakoztass!

Ha az oldalad követői szeretik a mókás tartalmakat, kommentelik és megosztják, tegyél közzé minél többet! Válaszd ki azt,ami a legjobban leköti őket!

12, Mondj valami újat!

Az emberek nagy többsége szeret „hogy is van ez?” – féle tanácsokat és tippeket kapni. Ezzel személy szerint én is egyet értek, a lényeg, hogy amit megosztasz az valós és követhető legyen.

13, Készíts listát!

Ez az egyik leghasznosabb tipp! A listák és a pdf-ek vezetik a megosztási statisztikákat! Mindenki szívesen olvassa az olyan posztokat, amikben a 10 legjobb/ a 10 legrosszabb/ 12 kihagyhatatlan tanács… van. Jó példa erre az a poszt, melyet 1200-an like-oltak és osztottak meg, a címe: 100 érdekesség a Facebookról. Egy másik bejegyzést több, mint 200-an osztottak meg, a címe a 9 dolog, amit soha ne ossz meg a Facebookon.

14, Légy szezonális!

A bejegyzéseid kapcsolódjanak az adott évszakhoz, ünnephez, napszakhoz, fontosabb eseményhez! A megosztások gyűjtögetésének egyik legbiztosabb módja, hogy kapcsolódj az ünnepekhez.

 

Sok sikert a facebook és az Eredményes Online Jelenlét világában!